Tags

, , , , ,

Most, hogy vége az ünnepi nagy evészetnek, már jöhetnek is a helyi ünnepi sütemények, amiket nagy lendülettel bevásárolt még december elején, hogy majd falatoznak belőle. Végül a polcon kötött ki a Mince Pie és a Christmas Pudding is, mert lett zserbó, keksz-szalámi, diós linzer, méteres süti (saját gyártmányok), valamint  szaloncukor és mézeskalács egyenesen az otthoni barátoktól postázva és/vagy szállítva.

Lejárat szerint, elpusztítandó a Mince Pie.

Ha a T.Olvasó, aki esetleg nem ismeri a szót és a szótárban megnézi a mince jelentését, akkor bizony meglepődve nézhet, ha azt hallja, hogy az egyik hagyományos ködösbeli karácsonyi édesség a Mince Pie.

mince1 

Nem, nem kell megrémülni, a mai változatban már nincs darált hús, semmilyen formában, faggyú azonban kerül még most is bele, ezért vegetáriánus éteknek semmiképpen sem nevezhető (persze vegetáriánus verzió is van).  Régen volt benne darált hús is, sőt igazából a hús tartósítása miatt adtak hozzá mindenféle gyümölcsöt.

A lány lusta volt és nem gyártott ilyet házilag, csak simán megvette az asda-ban és most így január elején elő is kerül, hogy szépen befalatozzák.

Finom, tejszínhabbal meg főleg! Kicsit édes, kicsit savanyú, mint az élet :)

mince

Kapcsolódások:

Mince Pie – majd a wiki megmondja (EN)

Mincemeat – BBC.co.uk (EN)

Karácsonyi Mincemeat – recept (EN)

 

Advertisements