Tags

, , ,

Itt mindenhol az zeng, hogy véget ért az első  évtized a XXI. században, vagy valami ilyesmi…

Szilveszter éjszakája 2010-be visz át.

Hát, eléggé megdöbbentő, hogy tényleg 10 éve kezdjük az évszámokat kettessel írni. Emlékszik, alig várta annak idején, hogy 18 éves legyen, olyan lassan futottak a napok, az évekről nem is beszélve és akkor még olyan nagyon távoli volt számára, hogy majd egyszer eljön a nap, amikor kétezret írnak.

2000.

Arra is emlékszik, milyen nagy hiszti zengte körül a számítógépek miatt az évszámváltást 2000-re. Arra már nem annyira, hogy volt-e nagyobb bukkanó tényleg.

Szóval, amíg 18 éves koráig lassan vánszorogtak a napok, utána egészen felgyorsult minden, persze, ahhoz kellett pluszban 1996-ban egy tragédia is, hogy utána rájöjjön nem kellett volna annyira vágyni azt a felnőttséget, ráért volna még pár évtizedig az érkezés, 2000 után meg szinte futottak a napok vele (velük).

10 év csak úgy elszaladt, pikk és pakk, jöttek és mentek, alakult az események körülötte. Most is, ha arra gondol, hogy éppen csak átléptek az új évbe, kettőt pislogott,  de már megint arra kell koncentrálnia, hogy holnaptól, ha kézzel ír, ne felejtse el, hogy 2010 kanyarodjon a papírra. 

Most meg azon megy a vita, hogy is kell majd mondani az új évszámot. Mert ugye az 1999-ig egyszerű volt, mert jött ez a “19száz” kifejezésből (nineteen hundred), de “20száz” nincs, ilyet már nem mondanak…

Végül is mindegy, hogy is kell majd mondani, a lényeg, érkezik az újesztendő és kíván minden T. Olvasónak egy olyan évet, amilyet a legjobban szeretne!

Kapcsolódások:

2010 – majd a wiki megmondja (HU)

Telegraph.co.uk (EN)

2010 – majd a wiki megmondja (EN)

 

1999. Rádiókabaré

 
 
1999. sziveszter

Advertisements