Tags

, , ,

Az úgy volt, hogy Tinkmaránál talált egy jó kis bejegyzést a palacsintagyártásról és annak történetéről (is).

Ma hazafelé pedig bekanyarodott az asda-ba és felmarkolt minden olyat, amit eszegetni szoktak és kicsit is palacsintaszerű.

Igazából lehet kapni azt a hagyományos “magyar” palacsintát is, de abból, ha nem bánja a T. Olvasó, nem vásárolt, mert azt mindenki el tudja képzelni, hogy milyen is. És azt amúgy is itthon a tűzhely tetején gyártják, hol a Zura, hol pedig a lány,  néha pedig polenta lepénykét is sütnek.

 

Szóval, akkor lássuk a sütnivalót (gyárilag).

Azt még elmondja, hogy ezeket általában hétvégén reggelire eszik pirítva, vajjal és lekvárral, nutellával vagy felvágottal.

Sok márka található az üzletekben, általában minden egyes abc-nek van saját neves terméke (asda, tesco, waitrose, stb.) de a bizonyos márkákat mindenhol be lehet szerezni.

 

egyutt 

 

Ez itt a Crumpet. Azt mondja a hátulja a csomagolásnak: két érv, hogy Warburtons crumpets-eket egyenek a népek, pirítva és vajazva nagyon finomak, másodszor pedig kevesebb mint 1% zsír van egy ilyen crumpet-ben.

Valóban finom, és ahogy a kis likakba befolyik a vaj,az  valami remek :)

 

crumpets 

 

Pancake vagy más néven Scotch Pancake – erre meg az van írva, hogy a kisebbik fiam egy ültő helyében 3 ilyet bevágott, kell ennél nagyobb elismerés?

Mondjuk, hármat a Zura sem képes bevágni egyszerre nagy adag lekvárral megpakolva, de valóban finomságos .)

 

pancakes

 

 

Potato cake – na ezt szereti a legjobban az itteni ilyen fura palacsinták közül. Ez valóban sós alapnak számít, sajtkrémmel, felvágottal, zöldséggel, sőt még kenyér helyett köretnek is nagyon bírják enni.

Nem látszanak sem krumplinak, sem süteménynek, de pirítva és vajazva nincs jobb –  mondja a csomagolás.

 

potato cakes

 

 

Kapcsolódások:

Crumpet – majd a wiki megmondja

Pancake – majd a wiki megmondja

Potato cake – majd a wiki megmondja

 Recept is van – Scotch Pancakes – BBC

Advertisements