Tags

, , , , , ,

Minden év novemberében megünneplik itt a ködösben azt a SOHA MEG NEM TÖRTÉNT ROBBANTÁST, amit ez a Guy Fawkes nevű fickó akart elkövetni 1605. november 5-én éjjel. De aztán szerencsétlenségére balul sült el a terve, nem lett robbantás, a király feje sem repült le a detonációtól a törzséről, viszont Fawkes-t letartóztatták, megkínozták és ki is végezték.

A protestánsok ködösbeli népek Guy Fawkes-bábuk égetésével, örömtüzekkel és tűzijátékkal ünneplik a lelepleződést. Ami manapság már minividámparkkal és zsibvásárral is kiegészül.

 

DSCF5383

Mivel általában ötödike hétköznapra esik, ezért az előtte és az utána következő szombaton is van lehetőség tűzijáték nézésre valamelyik parkban, illetve az ablakon kibámulva egészen szilveszterig szinte minden este.

Idén pont Halloween éjszakájára esett az első szombat, ezért tűzijáték mellett mindenféle félholtakkal is találkoztak az utcán, akik éppen indultak éjszaki mulatozásra, vagy szellemeknek, tökfejnek vagy csontváznak öltözött kislurkókkal, akik a trick or treat csokigyűjtő akcióban vettek részt.

 

DSCF5419

 

A Top Gear-ből ismert Richard Hammond közreműködésével egy sorozat is készült a Mi lett volna, ha sikeresen végzi munkáját Guy Fawkes témakörben.

Az első rész itt megtekinthető, a többi a youtube. com oldalán a videóra kattintva, érdemes, érdekes megnézni.

 

 

 

Kapcsolódások:

Lapszélen bejegyzések ebben a témakörben

További képek a kép alatt :)

fireworks

Advertisements