Tags

, , , , , ,

Pénteken jól kirándulták magukat és még egy esti mozizás is belefért az éjfél előtti hazaérkezésbe. Nem volt rossz a film, nevettek sokat, de valószínűleg nem veszi majd meg DVD-n, amikor megjelenik és talán később sem (Couples Retreat – Páros mellékhatás).

 

Stourhead (19)

 

Szombaton pedig egy könnyed pizsi-buli volt lányoknak (mert, ha nincs itthon a macska, cincognak az egerek, vagy mi a szösz – brekegnek a békák) paprikás krumplival és egy kis vidámító oldattal. Az éjszakát pedig egy eléggé lehangoló filmmel zárták (The Last Kiss – Az utolsó csók).

 

Stourhead (35)

Viszont, hogy kiheverjék a szombat esti DVD okozta letargiát, elindultak hármasban kicsit megint felfedezni a ködösbeli szépségeket. Sajnos az időjárás vasárnap nem volt annyira jó, de jutott egy kicsi a napfényből is a túlnyomórészt felhős napon.

 

Stourhead (72)

Egész télillat volt, de ez nem zavarta őket mert Ola (aki lány és ez a becsületes neve, csak lengyelül), a Gizi, (aki mint tudjuk pasi és nem ez a becsületes neve) meg a lány jól felöltöztek gurultak 65 mérföldet és már el is értek arra helyre, ahol Mr. Darcy… 

Stourhead (173)

 

…bár ezt meg kell vallania, a látogatás előtt és alatt sem tudták, csak véletlenül derült ki. Sajnálatos módon nem is mentek fel az Apolló templomhoz, mert felújítás alatt volt és be volt csomagolva.

 

Stourhead (189)

 

A Stourhead kert és ház megint egy olyan látványosság volt, ahova vissza kell majd menni tavasszal és nyáron is, mert biztos tartogat még meglepetést számukra. Igaz az ősz színekkel teli kertet is élmény volt bejárni, de majd a Zurával is ellátogat oda, mert csudi ám egy hely, a tóval, a házzal, a növényekkel.

Ahogy érdemes megmászni a 205 (a bácsi ennyit mondott, de valahogy belezavarodtak a számolásba) lépcsőfokot is, hogy Alfréd király (1 milliónál több téglából épült) háromszög tornyából nézzenek szét a környéken.

 

Stourhead További képek a kupac alatt!!

 

 

 

Kapcsolódások:

Mert péntek az rövid nap

Stourhead – majd a wiki megmondja

National Trust

A torony

Advertisements