Tags

, , , , ,

Mivel megint Kent környékén volt dolguk, úgy döntöttek, kihasználják a tavaszias őszt és bejárják a környéket. Első körben elhozták a régi tulajdonosától a kispirost, majd Ightham Mote felé vették az irányt.

A nap ezúttal játszott velük, mert elbújt csúnya felhők közé, de szerencséjükre a korgó gyomruk megint az étterembe vitte őket az érkezést követően és az némi időt vett igénybe, hogy befalatozzák a finom helyi specialitást, amit ebédre rendeltek (sajtos csőbensült karfiol és spotted dick). Mire jóllaktak a felhők is elvonultak és napsütésben kezdhették meg felfedezni az 1320-ban épült vizesárokkal körülvett udvarházat, a hozzá tartozó (14acre) gyümölcsöst és virágoskertet.

DSCF3021  DSCF3019

Valóban jelen volt a házban a évszázadokat átölelő történelem, mert egyik szobából a másikba lépve időutazhattak  a középkori nagyteremtől a 1960-as években berendezett könyvtárig. Az, hogy vezetékes víz és vízöblítéses wc volt a házba beépítve, az a viktoriánus kornak tudható be.

Szóval, nem panaszkodhatnak a szombat megint nagyon kellemesen telt el, de amikor befejezték a ház és a kert nézegetését, még mindig nem volt vége a napnak…

 

Kapcsolódások:

National Trust – Ightham Mote

Korábbi kirándulások

 

DSCF2976

A képre kattintva elérhető a többi kép is.

Advertisements