hogy dolgoznia kell (dolgozni kezdett).
Ott sem, hogy elég korán kell ahhoz kelnie, hogy időben ott legyen (5 óra 30 perckor berreg a vekker).
A gond ott kezdődik, hogy gőze sincs, mit is pakoljon nap nap után az éthordójába!!
A Zura szendvicsevő világbajnok, mást nem hajlandó elvinni magával az irodába csak a lány kicsi kezével gyártott és csomagolt elemózsiát, de semmi főtt nem lehet benne.
A lány viszont hideglelést kap a ködösbeli és a nem ködösbeli szendvicsektől. Tehát olyat kell főzni, ami nem büdös illatozik nagyon, ha esetleg melegíteni kell a benti hullámkibocsátóban, de előnyösebb, ha szobahőmérsékleten ehető, mert az a legkényelmesebb.
Eddig volt kétszer wraps, saját gyártásban, kétszer zöldséges tésztasaláta és egy kis virslis-paprikás-rizssaláta szintén saját kotyvasztásban.
Most kicsit megállt a tudomány, nem akar babgulyást meg rakottkrumplit behordani, mert biztos marha furcsán néznének rá a népek, szóval szívesen fogadja az ötleteket és mellékesen megemlíti a levelzőprogramját sem felejtette el használni, csak még kifogásokat keres, hogy miért is nem jut oda a géphez válaszokat írni…
Csilla said:
Ez ismerős, én is gyártom az ebédeket Gyuszinak, Katinkának és ezután Esztinek is, hisz egyetemista lett a lelkem.
Az miért baj ha illatozik? Gyuszit egyáltalán nem zavarja. Különben is egy rakott kolompérnak nagyon finom illata van, legalább népszerüsítheted a magyar konyhát!
Tésztafélék mindenféle öntettel vagy feltéttel? Tejberizs? Turógombóc? Meg ilyenek. Sok olyan oldal van, ahová beírod mi van a hütődbe és kiad egy rakás lehetőséget. Vannak közöttük ehetők is, csak ez idő.
Majdmegpróbálok betenni időnként a blogba pár hamit és tőled is elvárom, adjunk egymásnak ötleteket. Amit Christine tett ma a blogjába az is finom lehet.
Csak ügyesen ám! :))) És finoman! :)))
Christine said:
Tojasrantotta, tzatziki, vagy majonezes salik mint francia salata, gombasalata miegymas?
Euthymia said:
@Csilla: tésztafélék azok nekem is ötletnek vannak, de nem akarok sokszor tésztát enni, mert a végén megunom. :) :)
@Christine: jaj, ezek nem jönnek szóba hordozásra, köszi. Nagyon szeretem enni mindegyiket (francia salátát nem) itthon, asztalnál, de az hogy fél napot álljanak a táskában, hogy délben megegyem, sajnos nem jó. MEg ezek túl könnyűek nekem, nem lakom jól :) :) hihi :) ezért nehéz ám kitalálni nekem is :) :)
De azért köszi az ötleteket!!! :) :)
Gabi said:
A lányaimnak én is csomagolok minden nap. Igaz nem főtt kaját. Azért ötletnek leírom hátha tetszik
Pl. Croassan kolbásszal,(pl. A LiDL ban van ilyen kicsiféle) hozzá kicsi csomagolású gyümölcsös zselé, sajt vagy puding.Gyümölcs, pl. szőlő, alma, és zöldség, pl koktélparadicsom , v saláta, uborka.
Ők szeretik a Sausage rollt, amit készen veszünk, csak megsütöm itthon, ez az a leveles tésztában sütött angol kolbász.
A körítés ugyanaz.( zselé vagy puding stbb)
Vagy vannak ezek a pici csirke satay-nak nevezett valamik, ezek kicsi csirkefalatok pálcára fűzve, van tikkás mi azt szeretjük, ez is készen kapható, vagy van fagyasztott változata is de te is összehozhatod, hidegen ez is jó salátával.
De nálunk megy a Bagel, sonkával salátával, ivójoghurtok.Kis csomagolású sajtok.
Nem könnyű úgy csinálni hogy ne unják meg!
Sok sikert neked hozzá, és remélem a munka is tetszik!
Manka said:
:) Ismerős probléma, ugyanez a felállás. Nagylábú szendvicsel, nekem vmi meleg kell.
De én ma pont rakott krumplit vittem, aztán szoktam rizst, rántott husival, pörkölttel, tésztákat szósszal, néha leveseket, főzeléket stb…. mondjuk, nálunk van hely, hogy hűtőben tároljam ebédig, azért az könnyít a helyzeten.
mimke said:
Hát azért legtöbbször a munkatársak nem veszik jó néven, ha büdi a kaja..Nálunk olyankor az egész iroda szaglik…
Én rizses dolgokat pl. szeretem hidegen, meg a főzelékeket is…Nekem nagy kedvencem a zöldséges rizs..És az elég laktató is..
Euthymia said:
@Gabi köszönöm a sok ötletet neked is :) de azt hiszerm Mimke-nél a pont, mert ő írt is annak idején erről, hogy milyen rossz néven veszik, ha illatos ételt visz az emberlánya.
@Manka: örülök, hogy te is küzdesz, legalább ebben (sem) vagyok egyedül (jó kis önző vagyok mi???)
@Mimke: igen a rizses dolgok nekem is bejönnek hidegen, meg a tésztás is, ha nem túl szaftos, zsíros, olajos a teteje… Bár ha jobban belegondolok, hajnalban, kicsit kapatosan a szobahőmérsékletű rakott krumpli is nagyon finom ám!! :) :) (alapból ez a kedvenc).
YsB said:
Magos zsömle kettévág, sonka bele, főtt tojás rá, majd coleslaw a tetejére és összezár. Szerintem kurvafinom és jó sok energiát ad.