Tags

, , , , ,

Pár hete, talán 1-2 hónapja megnyílt egy kis kávézó-sütiző-étteremszerűség az egyik helyi plázában.

A pláza alatt azt kell érteni, hogy összesen 2 szintből áll, van működő üzlet, pár mostanában bezárt, néhány régebben bezárt, 1-2 nyitásra váró és falatozni is lehet, de este 6 órakor bezár.

Szóval, megnyílt a sufni, azaz The Shed az emeleti részen, a lány ezt valahogy felfedezte magának (meg a barátoknak is, mert minden ismerősét elcipeli, hogy megmutassa a helyet nekik és falatozzanak is egy jót).

Szerencséje volt, mert első kóstolójuk alkalmából olyan finom banános süteményt kaptak, hogy csak na!

Azóta egészen összebarátkozott a két sráccal, akik felszolgálják a finomságokat. Már messziről köszönnek a Pepsi-t reklamáló lánynak, igaz lépéseket nem tesznek a hiba kiküszöbölésére, hogy legyen a raktáron olyan is és ne csak az a piros címkés méreg, de megmondták, nyugodtan hozhatja magával a kívánt italkáját, ha ahhoz van kedve. Bár az egyik nyelvezetét nem érti annyira, pedig azzal pont vidámabbakat tud beszélgetni, mivel ő azt a helyi, ugatós angolt használja (talán, mert ő az egyetlen helybéli).

Jun2

 

A fészer egy kicsit olaszos életérzésre rendezkedett be, a kínálat is az itáliai ízvilágra épít.  Az édesség pedig végre igazából süteménynek nevezhető, mert sajnos a ködösben nincs sok cukrászda, ahol SÜTEMÉNYT lehetne kapni.  Itt viszont minden alkalommal másféle  van (de legfőképpen finom).

A falat hatalmas polcok borítják , amik teli vannak könyvekkel, meg fura babákkal, tésztákkal, olívakonzervvel, poharakkal, üvegekkel, kávéfőzőkkel, gyertyatartókkal, meg mindenféle olyan dologgal, amit az ember kivisz a sufniba, mert a lakásban már útban van, de kidobni meg sajnálná, vagy esetleg garázsvásár alkalmából kiárusítja. Van néhány szép fotó is a falon (ahol éppen nincs polc). Az asztalok és székek többsége teljesen különbözik egymástól, ha a vendégnek kedve tartja, a saláta és sütemény elfogyasztása után, akár haza is viheti a régi varrógépállvány-asztalt, a fonott széket, a menyasszonyi ruhás babát vagy a polcokon található könyvek közül akármelyiket, mert a sufniban minden megvehető…

(vajon az a kis helyes, vékony, furán beszélő angol srác is???)

 

 

shed

 

 

Kapcsolódások:

The Shed

The Mall – Southampton

Advertisements